Take a look at our new website.

miercuri, 27 iulie 2011

BarCamp | Volunteque 1.0 - Voluntariat de la A la SEV

Probabil vă întrebați ce este BarCamp? Ei bine, BarCamp este o conversatie. Scopul e să îi ajuți pe oameni să se autoorganizeze în grupuri care au aceleași interese și să îi faci să vorbească... ca apoi să aștepți să vezi încotro se va îndrepta întreaga discuție. Nu există o agendă predefinită.



BarCamp nu are spectatori, are numai participanți. Toți sunt încurajați să conducă discuții sau, în cel mai „rău” caz să participe activ la discuții. BarCamp înseamană o schimbare de perspectivă, fără consumatori pasivi de informație, ci creatori activi.



Fiind 2011 Anul European al Voluntariatului, organizatorii Volunteque s-au gandit să aducă prin intermediul BarCamp-ului în dezbatere teme și problematici pe platforma 2.0 Serviciul European de Voluntariat (sau EVS – European Voluntary Service, după cum îl cunosc alții). Astfel, 85 de tineri din toată țara, ne-am întâlnit la Oradea, timp de 4 zile (23-26 iulie) să dezbatem probleme ca: motivarea voluntarilor, acreditarea SEV, managementul voluntarilor în context SEV, împărtășire de experințe SEV ale participanților, etc.



Personal, a fost un câștig enorm să pot lua parte o asemenea activitate. Am aflat care sunt pașii pe care Pro Tineret Vest trebuie să-i urmeze pentru a se acredita SEV, care sunt problemele cele mai întâlnite în desfășurarea acestui program și multe alte lucruri legate de SEV. Au fost 4 zile bogate în informații, povești minunate, prietenii și totodată o oportunitate de a împărtășii cu ceilalți participanți experiența mea în domeniul voluntariatului.



Scopul principal al acestui eveniment a fost crearea unei comunități naționale SEV și totodată a unei platforme online numită www.tinapse.ro în care să se găsească orice informație legata de SEV și modul de desfășurare al acestui program. Ar mai fi multe de povestit de SEV, oamenii de acolo, dar cred că dacă doriți să aflați mai multe ați putea da o fugă la una din ședințele noastre ce vor urma, cu sigurantă vi se va deschide apetitul de a deveni un SEV-ist!


Articol scris de Cuzman Calin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu