Take a look at our new website.

luni, 26 septembrie 2011

Schimb de Cărți Ediția V - Întuneric și Lumină

Cât de mult credem în visele noastre? Cât de mult luptăm pentru a le vedea realizate? Iată două întrebări pe care mi le-am pus în urmă cu ceva vreme, când edițiile „Schimb de cărți” erau la început. Au trecut deja 5 luni de zile de când acest eveniment se desfășoară sub egida Asociației Pro Tineret Vest Arad și ne bucurăm nespus de mult că un număr destul de mare de oameni au fost prezenți la ediția cu numarul V din 25.09. 2011 a „Schimb de cărți”. A fost o ediție interesantă în care s-a abordat o temă destul de prezentă în viețile tuturor, mai precis contrastul dintre întuneric și lumină.
 
Am putut învața multe doar stând acolo împreună cu ceilalți pentru că, de la un simplu concept, am ajuns la lucruri abstracte, mult mai complexe și astfel am reușit să acoperim multe alte subiecte, subiecte pe care nici nu le aveam în gând când mă gândeam la întuneric sau lumină.

Abordând acum latura mea de observator și organizator în cadrul evenimentului pot afirma că toată lumea s-a simțit bine și a comunicat deschis, și-a exprimat liber ideiile și sentimentele și datorită creativității de care nu ducem lipsă, s-a reușit dezvoltarea conceptului de „întuneric și lumină” și totodată s-a despărțit firul în patru, la figurat bineînțeles.

Nu am avut timp să ne plictisim absolut deloc pentru că am avut parte de multe surprize. Pe lângă multimea de cărți disponibile, pe care, din câte am auzit noi, cititorii deabia așteaptă să le citească, au mai fost puse la dispozitie și cățile “Semne bune” (Neil Gaiman, Terry Pratchett) și “Noapte și zi” (Virginia Woolf), ambele câștigate în cadrul tombolei de Todea Andreea și Bercea Alexandra.

Am avut ocazia să savurăm niște prăjiturele minunate pentru care îi multumim Edinei Kovacs și un ceai minunat oferit cu ospitalitate ca întotdeauna de librăria Cărturești.

Ediția din acestă luna a mai venit cu o surpriză placută: prezența doamnei profesoare de limba și literature română de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, doamna Faur Lia. Dornică să aflu părerea dânsei despre acest eveniment, ea a afirmat; „Tinerii au reușit să aducă „lumina” în întunericul care ar fi existat fără prezența lor în această seară. De aceea discuția despre lumină și întuneric, probabil, nu a fost una întâmplătoare. Îmi plac acești tineri!

Schimbul nostru de cărți s-a încheiat cu multe planuri de viitor pentru promovarea acestui concept în rândul tinerilor și astfel îmi pun din nou aceleași întrebari, la fel ca la început: Cât de mult credem în visele noastre? Cât de mult luptăm pentru a le vedea realizate?...însă acum am un raspuns „Cu toata INIMA și SUFELTUL nostru!”

Închei prin a spune că vă așteptăm cu drag să fiți alaturi de noi și în edițiile viitoare, să împărtășiți o opinie, să schimbați niște cărți, să va transformați duminica întruna minunată și apoi să reveniți cu aceași „sete” de cunoaștere și comunicare și în lunile ce vor urma!


Articol realizat de Laza Roxana.

Un comentariu: