Take a look at our new website.

vineri, 9 martie 2012

Review: Free Hugs


Iată cum primavara a venit, Pro Tineret Vest a organizat un nou călduros Free Hugs, evenimentul social în care un grup de voluntari se strâng și timp de aproximativ 2 ore împart îmbrățișări gratuite oamenilor.

Pe 8 Martie 2012, echipa Free Hugs împreună cu voluntarii și organizațiile care au confirmat participarea la eveniment (AIESEC Arad, Asociația ProgressOn, Asociația Amvest, Asociația Drept, doipedoi) coordonați de Krisztina Pako ne-am adunat în fața covrigăriei Gigi (vis-à-vis de Biserica Roșie) de unde am pornit cu toții pe centrul Aradului pentru a împărți îmbrățișări gratuite femeilor de toate vârstele și să aducem un zâmbet pe buze tuturor. Proiectul nostru a început în jurul orei 15 și a durat 2 ore, în care am împărțit îmbrățișări și caldura noastră oamenilor.
 
”La început nu prea am știut cum să reacționez sau ce exact trebuie să fac, având în vedere că a fost prima dată când am  coordonat un proiect, dar cu puțină îndrumare am reușit să o scot la capăt și în interiorul meu sunt foarte mândră de rezultatul proiectului.  Împreună cu toți voluntarii am petrecut o după masă împărțind bucurie și aducând un moment dulce în sufletele oamenilor”
 Krisztina Pako, coordonatoarea proiectului de anul acesta.

 
Voluntarii noștri au adus cu ei multă voie bună, pancarte care mai de care mai creative, de la clasicele alb-negru, la pancarte în culorile curcubeului și cele mai ieșite din comun, cele reprezentând niște caricaturi foarte populare pe Internet (meme-uri). Mai mult, Carina și Alexa ne-au surprins cu niște flori create din hârtie creponată, care le-am oferit sărbătoritelor de pe stradă.
 
Înainte de un speech încurajator de la Norbert, am pornit cu toții pe centrul Aradului, de la Covrigăria Gigi spre Podgoria, ne-am întors prin spatele Teatrului de Stat Arad, cu mici opriri prin cafenelele și locurile noastre preferate, apoi înapoi la punctul de pornire. În semn de apreciere și pentru o treabă bine făcută, toți voluntarii noștri au primit câte un covrig cald de la patiseria Gigi.

După eveniment, voluntarii rămași s-au îndreptat spre barul Bodeguita de pe Strada Mețianu, unde fetele au primit din partea casei un pahar de Cuba Libre, iar băieții, săracii, au trebuit să îsi facă o mică gaură în buget și să își plătească singuri consumația. Am socializat, am făcut poze și ne-am bucurat de restul după-amiezii împreună.



Articol scris de Krisztina Pako.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu