Take a look at our new website.

marți, 27 martie 2012

SdC: Review



După 11 luni de la organizarea primului Schimb de cărți Arad, iată am ajuns la penultima ediție din acest sezon, cu o temă care a reușit combine Dragostea și Crima, două subiecte atât de diferite și totuși cu multe în comun.


Și de această dată, evenimentul a avut loc în librăria Cărturești, la aceeași oră cu care v-am obișnuit, 18:00.
Startul a fost dat de coordonatoarea proiectului, Carina Lalyer și directorul executiv al organizației, Norbert Szucs care au urat un căldurosBun venitparticipanților, astfel invitându-i să-și spună părerile despre ultimele cărți citite.

Împreună cu bunii noștri prieteni de la Amvest, Daniel Trofin, managerul librăriei și dragii noștri colegi PTV am pătruns într-un tărâm învăluit de mister și pasiune, în care scriitoarea Agatha Christie a fost un subiect major de discuție.

Printre cărțile amintite au fostLegendele Atlantidei și ale Lemuriei disparatede William Scott Elliot ,Charlie și fabrica de ciocolatăde Roald Dahl,Grădina uitatăde Kate Morton,Dulcele sărut al Daliei de James Elroy,Fără îndurarede Dean Koontz și multe altele.

Este bine de menționat faptul dragostea nu este doar sentimentală față de o altă persoană, ci și afectivă față de un copil, animal de companie sau alt obiect drag cuiva. Un exemplu bun ar fi cărțile lui Stephen King, prima,Pet Sematary, în care un tata își îngroapă fiul într-un cimitir despre care el știa oricine este îngropat acolo învie după câteva zile; iar a doua,Christine, unde un băiat se îndrăgostește de o mașină posedată de forțe supranaturale.

Din discuțiile noastre nu au lipsite mult cunoscutele povești cu vampiri și vârcolaci din seriaTwilight și controversata carte a lui Dan Brown,Codul lui DaVinci, care se referă la conținuturile ascunse în marile opere a lui DaVinci.

Un alt subiect important discutat în cadrul evenimentului a fost faptul că actorii talentați din zilele noastre nu sunt recunoscuți pe deplin ci sunt irosiți în seriale TV.

Pe de altă parte, musicalurile vechi, de exemplu, ”A Wondeful Lifeau fost apreciate, precum și diferitele legende din mitologia greacă și egipteană.

Câștigătorul tombolei a fost nimeni altul decât Daniel Mitre, premiul constând în carteaÎn inima răului de Chelsea Cain și fiind oferită de Librăria Cărturești, partenerul nostru de suflet.

În luna martie încheiăm primul sezon Schimb de Cărți din Arad cu tema "Trends & Bestsellers", invitați speciali și o grămadă de surprize. Dacă până acum nu ați reușit veniți la evenimentele noastre, asigurăm la acesta nu trebuie lipsiți. Plus, va fi ultimul organizat pe acest concept pentru că, incepând din Septembrie întrecem orice limită a imaginației.

Ca de fiecare dată, mulțumim:
  • partenerilor noștrii, librăria Cărturești pentru colaborarea și susținerea acordată;
  • designerului nostru, Cosmin Petrișor pentru crearea minunatului afiș;
  • Carina Lalyer pentru organizarea evenimentului;

    Articol scris de Krisztina Pako.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu