Take a look at our new website.

miercuri, 2 mai 2012

Chatbox: Review


Pe 26.04.12, la ora 18:00, cafeneaua Joy's a devinit portalul tehnologiei, cheia tuturor informațiilor. Așa cum v-am povestit și în articolele anterioare, Pro Tineret Vest împreună cu Cosmin Petrișor au scos un nou proiect din cufărul creativității și al tuturor posibilităților. Acest proiect se numește "Chatbox" și funcționează ca o întâlnire informală pe teme atent alese de organizatori și participanți ca evenimentul să fie cât mai benefic din punct de vedere informațional.



Scopul proiectului este de a împărtăși informația, de a crea o nouă modalitate de a cultiva noi cunoștințe. În prezent avem o grămadă de modalități de informare: de la prieteni, colegi, ziare, bloguri, rețele de socializare, etc. Fiecare își cultivă cantitatea de informație necesară, după interes și curiozitate, fiecare o înțelege într-un anumit fel. Prin "Chatbox" avem ocazia să vorbim liber despre ce anume știm, ce am înțeles și ce părere avem.



Trecând prin conversație, arunci pe masă o piesă din puzzle și la final, împreună cu participanții, afli mai multe informații, păreri și o vedere mult mai amplă pe un subiect anume.


Prima ediție s-a învârtit în jurul tehnologiei. Adrian Rotaru, speaker-ul evenimentul, s-a asigurat ca participanții să plece acasă cu un bagaj frumos de cunoștințe. Ne-a povestit despre limitele cuvântului "tehnologie", de la banalul ceas cu alarmă până la cipurile inteligente care, in viitorul apropiat, vor înlocui cardurile de credit. Am trecut prin toate sistemele de operare cunoscute, securitate, cum să te "ascunzi" online, device-uri mobile și ce se întâmplă atunci când vrem să apelăm pe cineva.


Sunt convins că am uitat ceva, am discutat despre foarte multe lucruri interesante care au ținut participanții lipiți de scaunele lor. Evenimentul a durat aproximativ trei ore si au fost prezenți peste 15 persoane.


Următorul Chatbox va fi organizat pe 24 mai, la ora 18:00, în cafeneaua Joy's. O dată cu publicarea acestui articol, va fi trimis un chestionar persoanelor care au participat la eveniment. Acesta ne va ajuta la dezvoltarea proiectului. Rămâneți alături de noi!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu